Slide Projektno finansiranje
i zajednički nastup
na tržištu.
Projektno finansiranje i zajednički nastup na tržištu je poseban oblik poslovanja u Barter sistemu. Na otvorenom slobodnom tržištu, projektno finansiranje se kao pojam isključivo vezuje za bankarsko finansiranje projekata u građevinskoj Industriji.

Posredovanje i zajedničko finansiranje projekata u industrijskoj i poljoprivrednoj proizvodnji.

Po istom ili sličnom principu Barter system će učestvovati u posredovanju u finansiranju Projekata u stanogradnji, ali I drugih Projekata, u drugim oblastima. Ovde se pre svega misli na zajedničko finansiranje Projekata u industrijskoj, a naročito Projekata u poljoprivrednoj proizvodnji. 

Primarna, ali I sekundarna proizvodnja u Agrarnoj I Prehranbenoj industriji su jedne od najvitalnijih proizvodnih grana svake ekonomije u Svetu. Takođe ove grane privređivanja zbog speciifičnosti svojih prozvodnih ciklusa imaju itekako potreba za povoljnim kreditiranjem I projektnim finansiranjem.

Povezanost poljoprivrede sa Beogradskom berzom

Interensantno je da je 21. novembra 1894. godine, na Balkanu,  u Beogradu održana Osnivačka skupština Beogradske Berze, koja je ujedno I jedna od najstarijih Berzi Evrope. Cene poljoprivrednih proizvoda na Beogradskoj Berzi su, u to vreme, bile reperne cene za evropske Berze. Ova Berza je u svom punom kapacitetu funkcionisala sve do početka Drugog svetskog rata.

Kompenzacioni poslovi su jako bliski I poznati Poljoprivrednim proizvođačima, pa će ovaj sektor biti posebno tretiran u našem Barter sistemu. Opravdanost za ovakvim angažmanima se nalazi u potrebi poljoprivrednog proizvođača da isfinansira proizvodni ciklus od minimalno šest meseci. Takođe su česti I problemi u naplati poljoprivrednih proizvoda.

Zašto Barter?

Ideja, misija i vizija su da se uspostavi tržište osiguranog poslovanja, uveća proizvodnja i promet, restrukturira unutrašnji dug, organizuje izvoz/uvoz i pokrenu investicioni ciklusi.

Firme konstantno tragaju za mogućnostima privlačenja novih kupaca / klijenata.
Barter berza je alternativna opcija poslovanja – dopunski promet. Svojim strukturalnim osobinama nudi rešenje u kreiranju dodatnog obima posla uz smanjene troškove, poboljšani novčani tok (cash flow) i povećanu efikasnost.

Pročitajte naš FAQ

Najčešća pitanja vezana za Barter, kao i njihove odgovore možete pronaći na našoj FAQ strani. Naravno, ukoliko imate još nekih nedoumica, možete nas naknadno kontaktirati.

Registruj se