Slide Sporazumno
restruktuiranje duga
Sporazumno restrukturiranje duga je projekat Barter sistema koji pomaže Poveriocima I Dužnicima da komfornije I lakše izađu iz dužničko-poverilačke krize. Projekat je izvodljiv tamo gde postoji načelo dobrovoljnosti.

Izmirenje međusobnih obaveza se izvodi na sledeće načine:

SRD - Roba i usluge

SRD u robi I uslugama je najlakši, najbrži I najefikasniji način međusobnog izmirenja obaveza. On je najprimenjiviji u proizvodnim delatnostima, ali vrši svoju funkciju I u drugim oblastima. U ovim slučajevima Dužnik nema robu/usluge koje odgovaraju Poveriocu, ali je može ponuditi Barter sistemu, koji će kroz multilateral obezbediti robu/usluge koje odgovaraju Poveriocu.

SRD - Finansijski/novčano

Restrukturiranje duga u novcu-finansijski je deo našeg projekta namenjen finansijskim institucijama, Bankama pre svega, ali I Poreskoj Upravi. Primenjiv je i u drugim sektorima. Često se dešava da dužnik ima dobru volju da servisira svoje obaveze prema Poveriocu-Banci ili Poreskoj Upravi, ali da zbog objektivnih poremećaja na tržištu, to nije u mogućnosti. U ovakvim slučajevima Dužnik ili ima robu na zalihama, mogućnost da je proizvede, potraživanja od svojih dužnika ili nešto drugo. U svakom slučaju Barter system ima rešenje da kroz multilateralne kompenzacije obezbedi utrživu robu na tržištu I proda je za račun Poverioca I obezbedi mu finansijska sredstva. Poseban deo projekta – Loyalti Barter se odnosi na pravna lica u višemesečnoj blokadi i stečaju, tamo gde nema više privredne aktivnosti. I za ovako komplikovane slučajeve imamo rešenje.

SRD - Kombinovano

Kombinovano restrukturiranje duga je naravno kobinacija dva već ponuđena modela, ali I drugih servisa, poput Loyalti Barter poslovanja, Partnersko-projektnog finansiranja I Kreditnog Bartera. Ovaj model SRD-a zahteva više vremena, ali uz pravilnu postavku, organizaciju I punu pravnu zaštitu svih aktera je izodljiv I primenjiv.

Zašto Barter?

Ideja, misija i vizija su da se uspostavi tržište osiguranog poslovanja, uveća proizvodnja i promet, restrukturira unutrašnji dug, organizuje izvoz/uvoz i pokrenu investicioni ciklusi.

Firme konstantno tragaju za mogućnostima privlačenja novih kupaca / klijenata.
Barter berza je alternativna opcija poslovanja – dopunski promet. Svojim strukturalnim osobinama nudi rešenje u kreiranju dodatnog obima posla uz smanjene troškove, poboljšani novčani tok (cash flow) i povećanu efikasnost.

Pročitajte naš FAQ

Najčešća pitanja vezana za Barter, kao i njihove odgovore možete pronaći na našoj FAQ strani. Naravno, ukoliko imate još nekih nedoumica, možete nas naknadno kontaktirati.

Registruj se